Menu

Hva er egentlig kreft- lanseringsfest 24.05.2016 på Rikshospitalet

24.Mai var det bursdagsfest til boken «Hva er egentlig kreft?» på Rikshospitalet.

Sarah med Angelica

Jeg var veldig spent og gledet meg stort til denne dagen. Og nå hadde den endelig kommet.

Med store kofferter full med gaver, bøker og ballonger reiste vi til Rikshospitalet.  Jeg var så heldig å få hjelp fra noen fantastiske barn på Barneavdelingen som hjalp meg å blåse opp ballonger og pynte til fest. Det var veldig, veldig koselig å hilse på dere og det var noen veldig fine samtaler med dere!

Og så begynte gjestene å komme. Jeg er veldig glad og takknemlig at så mange flotte og engasjerte folk har kommet til å feire med oss.

Anna Starberg fra Barnekreftforeningen Akershus åpnet seremonien med noen veldig varme og gode ord. Hun deler visjonen min å få denne boken ut til alle barn i hele Norge. Det er så godt å ha så engasjerte folk bak meg! Så var det store momentet kommet og Angelica fikk klippet båndet til lanseringen. Hun er en fantastisk flott jente som imponerte meg stort den dagen. Så flink og rolig du var foran alle disse menneskene!

Angelica klipper bånd 1

Etterpå fortalte jeg litt om bursdagsbarnet og hvorfor jeg har skrevet den. Sønnene mine hadde bygget meg en flott lego figur som jeg fikk lov å vise til barna. Det er nemlig måten jeg snakket om kreft sammen med barna mine: «Kroppen er bygget av mange små byggeklosser og når man har kreft, så er det en kloss som ikke passer inn og ikke gjør jobben sin» Gry fra Barnekreftforeningen leste noen spørsmål fra boken. Og så var det tid for bursdagsgaver. Den største gaven til bursdagsbarnet er jo å bli lest, så jeg har gitt 20 bøker til alle Universitetssykehus i Norge. Det var koselig å vite at det også sitter barn i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Akershus, som koste seg med kake, gaver, bøker og ballonger for å feire fødselsdag med oss.

Esther-Haukeland Sykehus

Tusen takk til støttespillerne som bidro i prosjektet og gjør det mulig for meg å spre boken på denne måten. Og dette er jo forhåpentligvis bare begynnelsen. Hvis jeg finner flere støttespillere vil jeg så gjerne gjøre boken tilgjengelig til barn på mindre sykehus, på helsestasjoner og skoler. Det er så mange barn der ute som har spørsmål om kreft, ikke bare de syke barna selv. Hvorfor har mamma til kameraten min egentlig mistet håret? Vil min syke kompis bli frisk igjen? Kan jeg fortsatt leke med ham? Vil han komme tilbake til skolen? …og mange, mange flere. Jeg vil så gjerne at alle barna kan finne svarene sine, så gjerne ta kontakt hvis du vil bidra.

Etter min bursdagstale kom det noen veldig fine ord fra min fagkonsulent Tove Nyenget fra Kreftforeningen, som har vært med i prosjektet helt fra starten. Det var en stor glede å jobbe sammen med henne alle disse månedene og jeg er veldig takknemlig for innspill, tilbakemelding og inspirasjon. Så fikk jeg fantastiske blomster og ett kort fra Kreftforeningen med teksten: «Sammen skaper vi håp!» Tusen takk til dere for støtten og jeg håper at dere vil få mange fine timer med denne boken på møteplassene deres.

IMG_3045

Og så ble det fest, innledet av flott sang med musikkterapeutene. Min illustratør Nadine Liesse har laget fine tegnebøker med bilder fra boken som barna fikk som lanseringsgave. Veldig morsomt å se på alle de fargete celler som ble tegnet den dagen.

det ble mange morsomme celler Mens gjestene koste seg med fantastisk sjokoladekake fra Barnekreftforeningen, fikk jeg tid til å snakke med tre veldig flotte journalister fra Budstikka, Asker Avisen og TV2.no. Tusen takk for fine artikler. Det betyr mye at dere hjelper å spre budskapet.

Heldigvis fikk jeg også tid til å snakke med mange av gjestene som har kommet til festen og signerte mange bøker til flotte mennesker.

Tusen takk til alle som kom i dag og tusen takk til alle som har bidratt i at denne boken fikk feire fødselsdagen sin i dag! Jeg hadde ikke klart dette uten dere. En spesiell takk til alle familiene som har bidratt med spørsmål til boken. Det var veldig, veldig hyggelig å se noen av dere på lanseringsfesten!

sarah Herlofsen Lansering Hva er egentlig kreft

Her kan dere se på flere bilder av festen:

[optinform]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply