Menu

Allergikort

Husker du hvor vanskelig den første tiden med allergi var?

Hvordan dere måtte lese alle ingredienslistene? Hvor lang tid det tok å finne riktig brød eller kjeks, som var trygt å spise? Visste dere hvor mange allergener man kan putte i en vanlig pølse før dere fikk et barn med matallergi? Eller visste du hvor mange forskjellige navn det finnes for ingredienser som inneholder melkeproteiner? Så vis litt forståelse, når de andre trenger hjelp av deg og ikke helt vet hvordan de kan tilrettelegge når barnet ditt kommer på besøk.

Tips: Lag et enkelt allergikort som barnet ditt alltid kan ha med seg i sekken. Du kan skrive opp allergener, symptomer, førstehjelpstiltak og kontaktnummer for spørsmål. Dette gjør det enklere for barnet ditt å fortelle om allergien til de voksne og det senker terskelen at de tar kontakt med deg når de har spørsmål.

Vi brukte det mye når sønnen vår begynte i første klasse og plutselig hadde så mange nye venner. Deilig å vite at han alltid kunne vise kortet sitt til de nye foreldrene. Og ikke minst føltes det mye tryggere for meg å slippe han ut i verden.

Eksempel Allergikort

allergikort

 

Eksempel Melkeallergi

allergikort Mats Mønster

Eksempel Nøtteallergi

allergikort Mette Mønster

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply