Menu

Hva er egentlig kreft?

Hvordan snakker man med barn om kreft? Hvilke bilder kan du bruke?

Jeg har jobbet mange år med kreftrammete familier og holdt hundrevis av foredrag til barn og voksne om kreftsykdommen. Jeg kan gi deg gode kommunikasjonsverktøy, konkrete og barnevennlige bilder og en haug av erfaring og tips for en åpen, ærlig og ikke minst uskummel samtale med barna.

Kommentar i VG

Alle barn kjenner noen med kreft og alle barn har spørsmål om sykdommen. Jeg kan hjelpe dem å forstå og svare på alle de tøffe spørsmålene på en empatisk og uskummel måte. Jeg har besøkt utallige skoleklasser, sykehus, fagdager og helsekonferanser og holder foredrag til både voksne og barn.

Foredrag og formidling til barn og foresatte

Er noen i familien eller vennekretsen blitt syk av kreft? Ønsker dere å informere klassen eller foreldrene? Jeg har tilbud til formidlingsopplegg til barn fra 1.-6. klasse og jeg tilbyr foredrag til foreldremøter. Bare ta kontakt for en uforpliktende prat.

Sarah Herlofsen foredrag til barn
foredrag 3. klasse Hva er egentlig kreft?

Tilbakemeldinger foredrag barneskole (3. trinn):

«Sarah snakket om kreft foran mange barneskolebarn på en trygg, direkte og kunnskapsrik måte. Alle barna fikk muligheten til å være engasjerte. Hun ga rom for at barna kunne stille mange spørsmål og hun tilpasset foredraget ut fra barnas behov underveis.» Psykologispesialist Christina Norman

«Etter at foredraget var ferdig kom flere av barna til Sarah med spørsmål om kreftsykdom og delte historier om egne sykdommer/operasjoner de hadde hatt. Det at så mange barn snakket om kreft foran mange andre barn ga meg et inntrykk av, at kreft er noe som mange kjenner til og har et stort behov for å prate med andre om.»

Jobber dere i helsevesen med barn som pårørende eller kreftsyke barn?

Da kan jeg gi dere mange flotte bilder, som dere kan bruke for å snakke med barn på en fin og uskummel måte om temaer som kreft og døden. Jeg har mye erfaring med undervisning og fikk gode tilbakemeldinger etter å holdt foredrag til kreftkoordinatorer og sykepleiere.

Tilbakemelding foredrag til kreftsykepleiere og kreftkoordinatorer «Kreft er ikke et skummelt monster-Hvordan snakke med barn om kreft?»:
«Ved foredraget «Kreft er ikke et skummelt monster» formidler Sarah sitt budskap på en engasjerende, rørende og inspirerende måte.»


«Sarah kombinerer sine personlige historier med sin profesjonelle erfaring, hvor deltakere sitter igjen med tanker til refleksjon og gode verktøy videre i sitt virke. Tilbakemeldinger fra deltakere i etterkant var utelukkende positive. Vi anbefaler Dr. Sarah Herlofsen på det varmeste for foredrag i fremtiden.» Marianne Holst. Distriktssjef/Sykepleier, Boots Apotek HomeCare, arrangør fagdagen


«Foredraget var veldig nyttig for min jobb med barna. Fikk mange nye bilder, jeg kan bruke.  Kan anbefales på det sterkeste» Deltaker fra fagdage

Jobber dere med barnegrupper og ønsker hjelp eller bilder til å snakke om kreft på en god måte?

Kanskje en mamma i klassen er syk av kreft eller et av barna deres må i behandling? Da er det viktig å snakke med alle barna i gruppen og svare på de tusenvis av spørsmål barna kommer til å ha. Jeg holder foredrag til lærere og barnehageansatte for å hjelpe dem med disse vanskelige samtalene.

Tilbakemeldinger etter Temakveld for pedagoger og familier med barn som pårørende» (Asker bibliotek): «Kreft er ikke et skummelt monster. Hvilke bilder kan jeg bruke for å snakke med barn om kreftsykdommen?»

«Jeg skal gi boken til svigerdatteren min og håper hun kan lese den med barnebarna mine for å fortelle om sykdommen min. Vi synes det er så vanskelig å snakke med dem og dette vil være en stor hjelp» 

«Takket dette foredraget har jeg endelig forstått hva som skjer i kroppen min og hva kreft egentlig er for noe. Hadde aldri forstått det med DNA helt, men nå får jeg veldig lyst å lese mer om genetikk.

Ta kontakt for en uforpliktende prat