Menu

Allergi

Foredrag til barn(1-4. klasse) «Om allergi og hverdagshelter» (45 eller 90 minutter):

Hvordan er det å være allergisk? Hva skjer i kroppen når noen har allergi? Hvordan kan vi alle hjelpe til at det er mindre frustrerende å være allergisk?

Mål: Øke kunnskap og skape et hyggelig og inkluderende miljø i klassen, hjelpe allergiske barn å snakke om sine behov uten å føle seg annerledes og utenfor, hjelpe de andre barna å forstå hvordan det er å være allergisk, fremme integrering og forebygge mobbing.

Visste du at også dyr kan være allergiske? Faktafest hos NAAF

Tilbakemelding allergifest til barn fra 5-10 år, arrangert av Norges Astma Allergi Forbund(NAAF):

«Sarah møter barna og familiene på en herlig måte. Hun formidler med engasjement og fine illustrasjoner på presentasjonene sine. Barna får delta aktivt gjennom spørsmål og innspill, hun tilpasser innholdet i opplegget etter publikum.» Katharina Myhre Lund, Klinisk ernæringsfysiolog, Helsefaglig rådgiver, mat og ernæring, NAAF.

«Jeg tåler ikke! Jeg gidder ikke! » (1time)

Målgruppe: Foreldre av allergiske og ikke-allergiske barn

Mange synes det har blitt vanskelig å arrangere bursdagsselskaper eller dele ut Halloween godteri fordi barn oppleves som kresen. På den andre siden sitter foreldre av allergiske barn, som sliter med en konstant dårlig samvittighet fordi barna deres er til bry for andre. Dette foredraget hjelper de voksne å snakke om barnas allergier på en god måte.

Hvordan er det å ha et allergisk barn? Må vi virkelig tilrettelegge alt? Hva kan vi gjøre for å skape en litt mindre frustrerende hverdag for begge sider?

Foredraget skal hjelpe foreldre til å snakke åpent med hverandre og finne gode løsninger for sine barn.

https://www.helsebiblioteket.no/innhold/nasjonale-faglige-rad/notteallergi-i-barnehager-skoler

Ta kontakt for en uforpliktende prat: