Menu

Hva er egentlig allergi?- Tusen takk for inspirasjon- klar til første skriveperiode

Tusen takk til alle som har deltatt i denne første inspirasjonsrunden til boken «Hva er egentlig allergi?». Mange foreldre har bidratt og jeg har fått noen veldig gode tilbakemeldinger og innspill. Veldig flott at jeg fikk samlet erfaringer fra så forskjellige barn:  noen som sliter med eksem, mange som reagerer på pollen eller støv, andre som er hyperallergiske mot dyrepels og ganske mange som ikke tåler forskjellige matvarer. Selvfølgelig er det helt forskjellige utfordringer knyttet til dette, som jeg ønsker å ta opp i boken.

Tusen takk også til alle fra helsevesen, barnehage og skole som har bidratt med sine erfaringer. En ting som nesten var litt overraskende er at de aller, aller fleste barn ikke følte seg ekskludert fra de andre barna rundt seg. Jeg hadde kanskje regnet med at de ofte føler seg utenfor men utfra denne første spørrerunden, føler de fleste at de blir sett og akseptert akkurat som de er. Dette er jo kjempeflott og viser at foreldre og ansatte i barnehage og skole er flinke for å tilrettelegge for allergiske barn og klarer å inkludere dem på en god måte.

hva-er-egentlig-allergi-barn-og-allergi-vennskap

Takk også for hjelpen med å kartlegge andre bøker om allergi. For meg er det godt å se at det virkelig ikke finnes noe der ute, som er sammenlignbar med dette prosjektet. Selv om det egentlig er veldig trist og nesten litt sjokkerende. Det finnes jo så mange allergiske barn og stor behov for å snakke om dette med de andre rundt seg.  Det var i hvert fall det, de fleste foreldre synes var viktigst med boken: At barna får en mulighet å forklare til de andre rundt seg, hva allergi er for noe og hvorfor dette virkelig kan være slitsomt og alvorlig. Det ser ut som de allergiske barna ofte vet ganske mye om allergi selv, som viser at helsevesen gjør en god informasjonsjobb. Det som mangler er et verktøy som tar denne forklaringen ut til barnegruppen.  Det ser også ut som barna vet hva de skal gjøre, at de skal holde seg unna ting de reagerer på, at de må ta medisinen sin og slike praktiske ting. Men hvorfor de skal gjøre dette er ofte litt uklart. Så det blir sikkert flott å ha en bok som forklarer, hva som egentlig skjer i kroppen når man er allergisk og hvordan vi kan hjelpe kroppen til å takle allergien på en best mulig måte.

Jeg føler at jeg har nok material til å begynne den første skriverunden nå og avslutter denne første spørreundersøkelsen. Men det er selvfølgelig fortsatt mulig å sende meg deres spørsmål eller fortelle meg hva dere synes som er ekstra viktig med boken. Bare ta kontakt via epost)(kontakt»herosa.org) eller skriv inn en kommentar her på hjemmesiden.

Dette blir bra og jeg setter virkelig utrolig stor pris på deres deltakelse. Tusen takk!!!

Alltid litt magisk å fylle de første sidene med tekst og jeg gleder meg stort til å få tankene ned på papir.

hva-er-egentlig-allergi-takk-for-inspirasjon-til-barnebok

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply