Menu

Hva er egentlig allergi? Ny bokprosjekt. Bli med i spørreundersøkelse!

For barn er det viktig å passe inn i barnegruppen og å ha en allergi kan ofte skille dem ut. Når barn er allergiske har de ofte veldig mange spørsmål om seg selv og kroppen sin. Mange føler at det er noe feil med dem. Det er veldig viktig å øke forståelsen rundt allergi for å forebygge mobbing og øke tryggheten av rammete barn. Nå samler jeg spørsmål fra familier, foreldre, pedagoger og helsepersonell som skal hjelpe meg å skape et fantastisk verktøy for alle disse barna som sliter med allergi i dag:

hva-er-egentlig-allergi-sporreundersokelseBli med i spørreundersøkelse-Hva er egentlig allergi?

(NB Første runde av spørreundersøkelsen er avsluttet(16.12.16). Gjerne send meg deres spørsmål per epost (kontakt@herosa.org) eller som kommentar her på hjemmesiden. Fortsatt spennende å høre, hva dere synes er viktigst å få med i denne boken . All innspill og tilbakemelding er alltid hjertelig velkommen!)

Min visjon er å skape en barnebok som forklarer kroppen, allergi og biologi til barn på en fin, enkel og korrekt måte. Barn skal forstå hvorfor noen barn ikke kan være med å spise bursdagskaken på fest og at det faktisk kan være farlig for noen å knabbe et stykke sjokolade. De vil skjønne at noen kan bli syk av å kose med naboguttens pusekatt og forstå at gutten med astma ikke er lat eller svak. Han må høre på kroppen sin, som kanskje ikke klarer å løpe like langt og fort som andre. De skal lære, at det ikke er hans feil og at det finnes medisiner som kan hjelpe ham. God kommunikasjon vil hjelpe med å overvinne frustrasjon og etablere gode vaner rundt allergien. Barn skal også lære at de er forskjellige og at det er viktig å passe på hverandre. Her kan du lese litt mer om det planlagte bokprosjektet: Hva er egentlig allergi-Prosjektside

Gleder meg masse til å starte med skrivingen og er veldig spent på deres innspill!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply