Menu

Sparebank 1 OA gir bildebok ”Hva er egentlig kreft?” til alle helsestasjoner i Oslo Akershus

Jeg er kjempeglad og supertakknemlig for støtte fra SpareBank 1 Oslo Akershus som ville bidra i bokprosjektet og har sendt boken til alle 62 helsestasjoner i hele Oslo Akershus område. Det er så viktig med bedrifter som engasjerer seg!

Når barn møter kreft, har de ofte tusenvis av tøffe spørsmål. Og de fortjener gode og ærlige svar.  Barn skjønner fort når vi voksne blir redde og fantasien er ofte mye verre enn virkeligheten. Bildeboken ”Hva er egentlig kreft?” skal hjelpe familiene til å snakke åpent om sykdommen og dermed gjøre kreft mindre skummelt for barna.

Boken er allerede tilgjengelig i de 6 store Norske Universitetssykehusene.

Men også barn som ikke ligger på sykehuset har et stort behov for denne boken. De har mange spørsmål, og boken kan forhåpentligvis gi dem mange svar:

”Hva er egentlig kreft? Hvorfor har mamma til vennen min ikke hår på hodet lenger?  Kan jeg fortsatt leke med min syke kamerat eller kan jeg bli syk selv? Hvorfor er han ikke på skole lenger? Kan han komme tilbake? Kan jeg bli sint på min syke lillebror eller må jeg være snill hele tiden? Er det lov å glemme at pappa har kreft innimellom?”

Alle disse barna vil ha stor nytte til å lese denne boken, men terskelen til å kjøpe en barnebok om kreft er fortsatt høy for mange. Så det er viktig at boken blir tilgjengelig på helseinstitusjoner og offentlige steder som skoler og biblioteker. Visjonen er at alle barn i hele Norge kan lese boken og finne svar på spørsmålene sine.

Tusen takk til Sparebanken for å hjelpe meg litt videre med denne visjonen!

Sparebank1-Facebook-Hva er egentlig kreft

[optinform]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply