Menu

Pressemelding 18.05.2016- Lansering på Rikshospitalet

Pressemelding 18.05.2016

Gjør Kreft mindre skummelt for barn:

Når barn møter kreft, har de ofte tusenvis av tøffe spørsmål:

Hvorfor har jeg blitt syk? Er det min feil? Kan jeg kose med min syke bestemor, eller blir jeg syk selv? Kan mamma bli frisk igjen? Kan jeg bli sint på lillebror selv om han er syk? I denne boken gir forfatteren åpne og ærlige svar på mange av dem.

Om boken: Hva er egentlig kreft?
Bildeboken er skrevet for barn fra 5 år som har noen i familien med kreft eller som er blitt syke selv. Boken forklarer biologiske fakta, men vil også formidle trøst og håp. Barn kan lese om hvordan cellene blir syke og hvordan vi kan hjelpe kroppen til å bli frisk igjen. Forfatteren har i tillegg samlet mange personlige spørsmål fra barnefamilier som har blitt rammet av kreft. Ved å øke åpenhet og forståelsen for sykdommen, skal boken også forebygge mobbing av rammede barn.

Beskrivelse av personene bak:
Forfatteren Sarah Roxana Herlofsen er opprinelig fra Tyskland. Hun har en doktorgrad i molekylær biomedisin, og jobbet flere år innen klinisk forskning på Rikshospitalet. Som trebarnsmor vil hun nå bruke sine kunnskaper for å forklare forskjellige sykdommer til barn. Sarah har opplevd kreft både i familien og vennekretsen og ønsker å hjelpe andre barnefamilier med å forstå og håndtere kreftsykdommen på en best mulig måte.

Boken ble utviklet sammen med Kreftforeningen og støttet fra Det Faglitterære Fond (NFF).

Illustratøren, Nadine Liesse fra Belgia, har mye erfaring med barnebøker. Hun formidler kroppen, cellene og sykdommen på en veldig fargete og positiv måte.

 

Prosjektet blir støttet av Hewlett Packard Enterprise (HPE).

 

###

_____________________________________________________________________________________________

Tilleggsinformasjon

Lenke til høyoppløste bilder:

Cover, Innsiden, Forfatter

Lansering:

Tid: Tirsdag, 24.05.2016, kl14.00- 16.00

Sted: Oslo, Rikshospitalet BAMS3 (Barnemedisinsk Sengepost 3)

Program: Høytlesing og boksignering med forfatteren og representanter fra Barnekreftforening og Kreftforeningen, kake, musikk og tegne aktiviteter

Referanse:

«Boken er et flott verktøy for voksne og barn som vil snakke om kreft og kreftbehandling. Forfatteren klarer å formidle et krevende og vanskelig tema på en god og forståelig måte!»  Tove Nyenget, fagansvar for barn og unge med kreft i Kreftforeningen

Inntrykk av boken:

Bla i boken

Prosjektvideo(4min)

Kontakt:

Sarah R. Herlofsen    Epost: sarah@herosa.org     Mobil: 41014233        Hjemmeside: www.herosa.org

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply