Menu

Gladnyhet: Folket reddet tegneboken «Hvilken farge har kreft?»

 

Pressemelding 17.06.2019

Sarah R. Herlofsen brenner for å gjøre kreft mindre skummelt og allergi mindre frustrerende for de minste. Hun er biolog og firebarnsmor fra Tyskland som har funnet sitt hjem i Asker. Etter hun fikk doktorgraden sin bestemte hun seg for å bruke kunnskapene sine til å hjelpe barn med sine vanskelige spørsmål om kroppen. Hennes barnebøker om kreft og allergi har allerede hjulpet mange tusen familier i hele Norge. Men hun har erfart at det kan være tøfft i kulturbransjen. «Jobben som forfatter er veldig bølgete og uforutsigbar. Det er ikke alltid lett å være så avhengig av stipender og støttmidler» sier Herlofsen. I mars har hun fått et sårt avslag for et av sine hjerteprosjekter- en tegnebok om kreft til barn på sykehus. «Jeg var så overbevist at denne boken trengs og at den vil få støtte, så avslaget kom som et stort sjokk for meg. Jeg tror jeg var helt nede i tre dager men jeg er en ildsjel og ikke kan stoppe når jeg vet at jeg kan hjelpe noen barn der ute. Så jeg brettet opp ermene og begynte å lete etter andre dører som kanksje åpnet seg». Hun startet en folkefinanseringskampanje på Spleis og etter kun 6 dager var ikke bare produksjonen av tegneboken sikret, men takk til mange givere og sponsorer kan 1000 gratis bøker fordeles til alle sykehus i hele Norge. «Dette er bare helt fantastisk og jeg er uendelig takknemlig og fortsatt helt målløs!» Kampanjen er fortsatt aktiv til 6 juli. «Det er så uendelig hyggelig at folk fortsetter å gi. Så nå må vi jo bare tenke større og har begynt å samle inn for å lage gratis bøker til helsestasjoner, barnehager og grunnskoler. Tenk hva man kan få til når man jobber i lag»

Spleis 68400kr-20dager igjen

Her kan dere lese mer om prosjektet og se på kampanjen på Spleis: www.spleis.no/tegnebok-kreft

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave a Reply