Menu

Presse og Media

Medieomtale

Allergi i barnehage og skolen-plusstid artikkel juni 2019

Juni 2019- Plusstid: Allergi i barnehagen og på skolen: Dette må du vite

«Jeg tror det viktigste for disse barna er å akseptere sin allergi som en viktig del av seg selv. De må ikke føle skam eller angst for å snakke om det. Da er det viktig at vi er åpne om det, også med de andre barna. Gjør det til en selvfølge å snakke om allergien.»

Allergi-Artikkel Sarah Herlofsen

April 2019- Plusstid: Allergiske barn – slik lærer du barnet å leve med allergien sin

«Allergi kan være både plagsomt og skummelt for barn, men det må ikke være sånn. Gir du dem god og riktig informasjon fra riktig alder, kan de leve så fritt og bekymringsløst som mulig…»

Emys Pris Hva er egentlig kreft

 Januar 2019: Emys hjemmeside

Den tyske varianten av «Hva er egentlig kreft» vinner Emys fagbokprisen i Januar 2019. Juryen er enig at boken hjelper familiene å snakke om kreft og vanskelige tema som døden på en enestående lettforståelig og kompetent måte.

 

sarah herlofsen hva er egentlig kreft budstikka 2018

November 2018: Budstikka

«Det å snakke om kreft med barn er vanskelig. Derfor skrev jeg boken «Hva er egentlig kreft?» Jeg ville bruke min kunnskap som biolog og min erfaring som mor til å forklare sykdommen på barnas premisser…»

 sarah herlofsen-hjelp til de vansklige spørsmålene-barnehage.no 2018November 2018: Barnehage.no

«Kreftdiagnosen kommer alltid som et stort sjokk og de fleste voksne blir veldig redde. Selv om mange blir friske igjen, tenker vi voksne ofte på døden umiddelbart og kreftbehandlingen er ofte utrolig slitsom og langvarig. Det er en helt naturlig reaksjon at man prøver å beskytte barna sine fra disse vonde følelsene. Men hvis vi ikke snakker med dem, henter de seg informasjonen selv…»

Boldbooks Blogg

August.2018: Boldbooks

«Hun ville forklare barn hva kreft er på en fin og enkel måte. For norske forlag var hun ikke kjent nok, men de internasjonale rettighetene er nå solgt til Tyskland. Med Kreftforeningen i ryggen har boka blitt en god støtte for helsepersonell og pårørende. «

VG-Kommentar- Hvordan snakke med barn om kreft

Februar 2018: Familieklubben/VG:

«Kreft er et stort samfunnstema, og jeg synes det burde være et tema i alle barneskoler, uavhengig av om de har akutte krefttilfeller i klassen eller ikke: Hadde det ikke vært fint hvis alle barn allerede visste hva kreft var før de møtte noen med kreft for første gang? Det er vårt ansvar som voksne å hjelpe barna med å snakke om følelser og bekymringer. Så la oss mestre vår egen angst og hjelpe dem med å forstå.»

sykepleien-artikkel-hva-er-egentlig-kreft

Oktober 2016: Sykepleien:

«Fascinert av forskning: For henne ble bestemorens kreftsykdom et vendepunkt. Herlofsen var 19 år og studerte biologi. Planen var å bli lærer. Men så ble bestemoren syk og fikk tilbud om å forsøke immunterapi.»

Aftenposten Hva er egentlig keft-debatt

Juni 2016: Aftenposten:

«Hvordan kan vi snakke med barn om kreft? Vi kan forklare det ganske enkelt med bilder som barn forstår. Barn har ofte tusenvis av tøffe spørsmål. De fortjener gode og ærlige svar og skjønner fort når vi voksne blir redde.»

Asker Avis Hva er egentlig kreftJuni 2016: AskerBærum Avisen:

«Thora(6) og Hannah Glittenberg var til stedet på boklanseringen på Rikshospitalet forrige uke. Thora fikk påvist leukemi like før hun var to år gammel.- Denne boken skulle vært her for et par år siden. Den hadde vi trengt, og spesielt storesøskene til Thora. Plutselig var lillesøster borte hjemmefra uten at de skjønte hva som hadde skjedd, mener mamma Hannah»

Budstikka hva er egentlig kreft

Mai 2016: Budstikka:

«Der tidligere bøker om kreft for barn har fokusert mye på følelser, ønsker Herlofsen å ta forklaringen av selve sykdommen ned på barnas nivå. Kreftsyke Amalie (5 1/2) og mor Charlotte Larsen tror boken kan være til stor hjelp både for dem selv og andre. – Den virker veldig praktisk rettet og tar opp hverdagslige problemstillinger, noe jeg tror er veldig nyttig, sier mor Charlotte Larsen.»

TV2-Lansering Hva er egentlig kreftMai 2016: TV2.no:

«Dette er en bok vi har trengt og savnet i alle år. Alle barn har hørt om kreft eller har en relasjon til noen som er syke, men de vet veldig lite om hva kreft egentlig er og hvorfor den oppstår…Starberg håper boken også kan gjøre det lettere for foreldre å snakke med barna sine om følelsene rundt å gjennomgå en tung, lang og smertefull behandling. Og livet etter kreften.»

Artikkel Foreldre.no

April 2016: Foreldre.no:

«Barns fantasier om kreft er ofte enda skumlere enn virkeligheten…1 av 3 får en kreftdiagnose i løpet livet, så alle kjenner noen som må ta denne kampen- Derfor er det livsviktig at vi snakker åpent med barna om kreft.»

Omtaler og anmeldelser av boken «Hva er egentlig kreft?»

tidskriftet-omtale-hva-er-egentlig-kreft

November 2016-Tidsskriftet-Den Norske Legeforening:

«Forfatteren har i høy grad lyktes med sitt mål – å bidra til å spre kunnskap, trøst og håp. Utgivelsen er et fint utgangspunkt for å bringe sykdom på banen i barnefamilien, særlig for litt større barn.»

anmeldelse-kreftsykepleiere

September 2016: Norsk Sykepleierforbund-Faggruppe Kreftsykepleiere:

«Boken er også et bra verktøy for pleiere i kreftomsorgen slik at formidlingen til barn gjør temaet mye mindre skummelt. Boken anbefales.»

Tine sin blogg-Hva er egentlig kreft

Mai 2016: Tine sin blogg:

«Dette er en bok jeg håper finner veien til alle kreftrammede familier! Den er ikke trist eller tung å lese, men en positiv og fin inngangsbillett til samtaler med barn. Anbefales på det varmeste!»

Kreftkamp artikkel 26-05

26.Mai 2016: Kreftkamp.no:

«Ikke la barna være uvitende, men hjelp dem å forstå!»

Omtaler og reaksjoner

«Boken er et flott verktøy for voksne og barn som vil snakke om kreft og kreftbehandling. Forfatteren klarer å formidle et krevende og vanskelig tema på en god og forståelig måte!»  Tove Nyenget, fagansvar for barn og unge med kreft i Kreftforeningen

«Dette er den boken vi savnet da min sønn var syk. Den forklarer veldig enkelt alt det litt skumle rundt kreft og alt det som andre kanskje ikke tør å spørre den syke eller de pårørende om.» Gry Ellingsgard, Barnekreftforening

«Dette er boken vi har lett lenge etter. Endelig har vi et verktøy for å formidle på en god måte hva som skjer når man får kreft og hvorfor det skjer.» Anna Starberg, Styremedlem i Barnekreftforeningen Oslo Akershus

«Med et enkelt og forståelig språk, og med barns egne spørsmål som innfallsport, bidrar forfatteren til å gjøre et skummelt tema litt mindre skummelt.” Helga Johanne Størdal, språkkonsulent og redaktør

«Fantastisk bok og forklaring som et barn forstår. Ble rørt til tårer etter å ha sett den hos Kreftomsorgen i Rogaland. Denne boken må vi ha her hjemme!» tilbakemelding fra leser

Finn og følg meg på sosiale media og bli med på reisen:

Instagram sarahherlofsen

Instagram: @sarahherlofsen

Facebook/LinkedIn: Dr. Sarah Roxana Herlofsen

Twitter: @Sarah_Herosa

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagram


Pressehenvendelser:

Ta gjerne kontakt for å få tilsendt ytterlige bakgrunnsinformasjon eller bildematerial.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.

I butikken kan du bestille signerte bøker til rabattert pris.