Menu

«Hva er egentlig kreft?»

Cover-Hva er egentlig kreftBestill boken her

Bildeboken er skrevet for alle barn fra 5 år som kjenner noen med kreft eller som er blitt syke selv. Boken skal gjøre kreft mindre skummelt og støtte en åpen og ærlig dialog med barna. Med hjelp av mange fine bilder vil barna få innblikk i kroppen og bli kjent med cellene. De kan lese om hvordan cellene blir syke og hvordan vi kan hjelpe kroppen til å bli frisk igjen.

Bla i boken «Hva er egentlig kreft?»

For å skrive en bok som virkelig svarer på barnas behov, har jeg i tillegg samlet mange personlige spørsmål fra barn og barnefamilier:

» Kan jeg kose med min syke bestemor? Hvorfor har akkurat jeg blitt syk?  Er det lov å være sint på min syke lillebror? Vil alle le av meg når jeg mister håret? Kan jeg bli som alle andre igjen? Kan man dø av kreft? …»

Barnespørsmål Hva er egentlig kreftSvarene ble utviklet i samarbeid med psykologer og pedagoger. Gjennom spørsmålene kan barna lese hva andre barn tenker om sykdommen og forhåpentligvis finne svar på mange av sine egne tanker.

Prosjektet ble støttet fra Norsk faglitterær forfatterforening (NFF) og Norsk Kulturfond, og manus ble utviklet i samarbeid med Kreftforeningen. Illustrasjonene ble laget av Nadine Liesse. Boken er oversatt til 7 språk og vant Emys fagbokprisen i Tyskland i 2019.

Sarah og Angelica

Her kan dere bestille håndsignerte bøker direkte fra forfatteren:  

Herosa Butikk

Hva er egentlig kreft bokpakke- Herosa

 Hva er egentlig kreft? er også tilgjengelig i alle Norske bokhandelere (ISBN 9788269029802)

2 Responses to “«Hva er egentlig kreft?»

  • Hei.

    Jeg er kreftsykepleier og jobber på Barne- og ungdomsklinikken på Haukeland Universitetssykehus. Ønsker å bestille 3 eksemplarer av boken din for å ha til utlån på avdelingen. Vil anbefale familiene å gjerne etter hvert kjøpe boken selv.

  • Kjære Marianne, så koselig at du har hørt om boken og at du vil hjelpe oss å få den ut til barna. Skal med glede sende noen eksemplarer til dere i Bergen og ønsker dere mange fine samtaler og gode timer med den. Klem Sarah

Leave a Reply