Menu

«Hva er egentlig kreft?»

 Hva er egentlig kreft-3D

Trykk på bildet for å se en liten prosjektpresentasjon på YouTube

Om boken Hva er egentlig kreft?

Bildeboken er skrevet for alle barn fra 5 år som kjenner noen med kreft eller som er blitt syke selv.

På 32 illustrerte sider vil barna få innblikk i kroppen og bli kjent med cellene. De kan lese om hvordan cellene blir syke og hvordan vi kan hjelpe kroppen til å bli frisk igjen. Denne boken er noe helt nytt med sin omfattende saksprosadel i kombinasjon med barns egne personlige spørsmål.

Prosjektet blir støttet fra Norsk faglitterær forfatterforening (NFF) og Norsk Kulturfond, og manus ble utviklet i samarbeid med Kreftforeningen. Illustrasjonene ble laget av Nadine Liesse.

Bla i boken «Hva er egentlig kreft?»

For å skrive en bok som virkelig svarer på barnas behov, har jeg i tillegg samlet mange personlige spørsmål fra barn og barnefamilier som har blitt rammet av kreft. Siden de fleste av disse spørsmålene ofte ikke var av biologisk natur, ble svarene utviklet i samarbeid med en psykolog. Spørsmålene er fordelt i hele boken, og gjennom dem kan barna lese hva andre barn tenker om sykdommen og forhåpentligvis finne svar på mange av sine egne spørsmål:

«Hvorfor har akkurat jeg blitt syk?  Er det lov å være sint på min syke lillebror? Vil alle le av meg når jeg mister håret mitt? Kan jeg bli som alle andre igjen? Kan man dø av kreft? Kan jeg kose med min syke bestemor?…»

Barnespørsmål Hva er egentlig kreft

Mens jeg jobbet med prosjektet, skjønte jeg fort at fantasien til barna ofte er mye, mye verre enn biologien selv. Med denne boken vil jeg gjøre kreft mindre skummelt. Boken skal forklare medisinske fakta, men også formidle trøst og håp og gi mye plass til undring og gode samtaler. Barna skal føle at de blir sett og tatt på alvor. De skal vite at det ikke finnes dumme spørsmål.

Boken ble lansert på barneavdelingen på Rikshospitalet 24.05.2016

Sarah og Angelica

Boken er tilgjengelig i bokhandelen: ISBN 9788269029802

Her kan dere bestille håndsignerte bøker direkte fra forfatteren:  

Herosa Butikk

Hva er egentlig kreft bokpakke- Herosa

Nyttige nettsteder og støtte for kreftrammede familier:

For boken «Hva er egentlig kreft?» har jeg snakket med mange familier og alle følte at de hadde behov for støtte og avlastning.

Heldigvis finnes det veldig mange mennesker og institusjoner som vil og kan hjelpe dere.  Mens jeg holdt på med bokprosjektet har jeg samlet en liste over nyttige adresser. Les mer på  blogginnlegg-Hvordan kan jeg hjelpe barnet mitt? eller se på listen med nettsteder og støtte til kreftrammede familier.

Nettstedet og støtte kreft

Betydning  av sponsorpenger:

Visjonen min er at alle barn kan få tilgang til boken. Den er skrevet og illustrert, men jeg er takknemlig for alle som hjelper til å få boken ut til barna. Så gjerne ta kontakt dersom du har en bedrift som kan tenke seg å samarbeide og fordele bøker på lokale helsestasjoner, skoler eller legesenterne.  ”Mange bekker små gjør en stor å.”

Ta kontakt eller se på Herosas støtteside. Hvis vi får nok sponsorer kan jeg  også sette i gang med flere oppfølgingsprosjekter. Det finnes så mange muligheter til å spre glede til barna hvis vi bare finner nok mennesker som bryr seg!

Sammen kan vi gjennomføre et fantastisk prosjekt som vil hjelpe mange barnefamilier som er rammet av kreft!

2 Responses to “«Hva er egentlig kreft?»

  • Hei.

    Jeg er kreftsykepleier og jobber på Barne- og ungdomsklinikken på Haukeland Universitetssykehus. Ønsker å bestille 3 eksemplarer av boken din for å ha til utlån på avdelingen. Vil anbefale familiene å gjerne etter hvert kjøpe boken selv.

  • Kjære Marianne, så koselig at du har hørt om boken og at du vil hjelpe oss å få den ut til barna. Skal med glede sende noen eksemplarer til dere i Bergen og ønsker dere mange fine samtaler og gode timer med den. Klem Sarah

Leave a Reply

Vi har kampanjepriser på boken "Hva er egentlig kreft?"- Sjekk ut butikken