Menu

Personlig bakgrunn

Firebarnsmor: tilsvarende en doktorgrad i organisering, multi-tasking og krisehjelp

Leser med barna

Etter mange år i forskningen har mine fire barn lært meg å se på verden med andre øyne igjen og spørsmålene jeg stiller til biologien har forandret seg. Det er helt fantastisk å se hvordan barna opplever verden, hvilke spørmål de plutselig kan komme med og hvordan de lærer seg nye ting hele tiden. Fantasiene til barna kan være så morsomme, fargefulle og av og til ganske skremmende.

Jeg kommer aldri til å glemme hvor redd sønnen min ble da han kastet opp for første gang eller hvor mange tøffe spørsmål jeg fikk fordi bestemoren min døde av kreft. Når barn er syke, eller pårørende er rammet av sykdom, blir de ofte redde og fortvilte. Og det kan være så utrolig tøff å snakke med dem om slike vanskelige tema på en fin og åpen måte.

Da min bestefar ble syk av kreft, begynte jeg å tegne celler til barna mine og laget mine første fortellinger om politicellene som jaget kreftcellene ut av kroppen. Jeg oppdaget fort at det ikke bare ble mindre skummelt for dem, men at det også ble mye enklere for meg selv å snakke om tema kreft med barna. Jeg har personlig sett at det hjelper å forklare hva som skjer med oss på en enkel men korrekt måte og ofte er biologien mye mindre skummelt enn tankene og fantasiene barna bærer med seg.

Med bøkene fra «Jeg vil forstå!» serien vil jeg hjelpe andre familier til å snakke om forskjellige sykdommer . Når barna ser hvor fantastisk biologien er, hvor avansert medisinen har blitt og hvor flink kroppen er til å fikse ting- da blir det forhåpentligvis mye mindre skummelt å være syk.

Jeg ønsker å nå mange barn som leter etter svar og som trenger noen til å støtte eller trøste dem. Jeg vil lytte og ta dem på alvor og forhåpentligvis hjelpe dem til å takle vanskelige situasjoner på en god måte.

Jeg ser alltid etter inspirasjon og nye spørsmål fra barn. Kanskje barnet ditt har kommet med et spørsmål om biologi, medisin eller naturen som var vanskelig å svare på, eller som nesten var morsomt fra et voksent perspektiv? Kanskje spørsmålet var så enkelt og svaret var umulig å gi? Gjerne send meg innspill eller spørsmålene deres til sarah@herosa.org.

Kontakt Herosa

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.

Sarah leser med barna sine

Leave a Reply