Menu

Foredrag

Sarah Herlofsen (1)

«Å hjelpe et barn er det mest verdifulle jeg vet. Å forklare vanskelige fakta er det gøyeste jeg vet.»

Jeg tilbyr mange spennende foredrag til barn og voksne med spesielt fokus på tema kreft og allergi. Ønsker dere hjelp til å snakke med barn? Da kan jeg sikkert støtte dere med mange lettforståelige bilder og gode kommunikasjonsverktøy.

I tillegg holder jeg inspirerende foredrag til gründere. Jeg deler min erfaring som etablerer av Herosa AS og forteller om egenskapene som trengs for å lykkes – spesielt når man har innvandrerbakgrunn og intet fotfeste eller nettverk i Norge.

Har du en bok i magen og ønsker å gi den ut? Som uavhengig forfatter (Indie author) og etablert forlagsforfatter kan jeg veilede spirende forfattere gjennom forlags- og støttejungelen. Bestill din personlig rådgiving i dag.

Jeg er alltid åpen for nye prosjekter og kan skreddersy foredraget akkurat til deres behov.  Eller bli inspirert av foredragskatalogen min:

Foredrag til barn

Sarah Herlofsen foredrag til barn

«Kreft er ikke et skummelt monster» (45 eller 90 minutter):

Hva er egentlig kreft? Er det smittsomt? Er kreftceller slemme? Kan man dø av kreft? Hvem kan få kreft? Kan man bli frisk igjen?

Mål: Øke kunnskap om kreftsykdommen, forklare det med bilder, som barn kan forstå, være åpen for barnas spørsmål og behov, formidle at det ikke finnes dumme spørsmål om kreft.

Tilbakemeldinger foredrag barneskole (3. trinn):

«Sarah snakket om kreft foran mange barneskolebarn på en trygg, direkte og kunnskapsrik måte. Alle barna fikk muligheten til å være engasjerte. Hun ga rom for at barna kunne stille mange spørsmål og hun tilpasset foredraget ut fra barnas behov underveis.» Psykologispesialist Christina Norman

«Etter at foredraget var ferdig kom flere av barna til Sarah med spørsmål om kreftsykdom og delte historier om egne sykdommer/operasjoner de hadde hatt. Det at så mange barn snakket om kreft foran mange andre barn ga meg et inntrykk av, at kreft er noe som mange kjenner til og har et stort behov for å prate med andre om.»

«Om allergi og hverdagshelter» (45 eller 90 minutter):

Hvordan er det å være allergisk? Hva skjer i kroppen når noen har allergi? Hvordan kan vi alle hjelpe til at det er mindre frustrerende å være allergisk?

Mål: Øke kunnskap og skape et hyggelig og inkluderende miljø i klassen, hjelpe allergiske barn å snakke om sine behov uten å føle seg annerledes og utenfor, hjelpe de andre barna å forstå hvordan det er å være allergisk, fremme integrering og forebygge mobbing.

Tilbakemelding allergifest til barn fra 5-10 år, arrangert av Norges Astma Allergi Forbund(NAAF):

«Sarah møter barna og familiene på en herlig måte. Hun formidler med engasjement og fine illustrasjoner på presentasjonene sine. Barna får delta aktivt gjennom spørsmål og innspill, hun tilpasser innholdet i opplegget etter publikum.» Katharina Myhre Lund, Klinisk ernæringsfysiolog, Helsefaglig rådgiver, mat og ernæring, NAAF.

Foredrag til voksne

Sarah Herlofsen Foredrag Asker 2019

 

«Hvordan snakke med barn om kreft?» (1 time)

Målgruppe: Foreldre og besteforeldre

Hvordan kan vi snakke med barna våre på en god og uskummel måte?  Hvordan kan vi hjelpe barnet gjennom denne vanskelige livsfasen? Hvordan snakke med venner til barna? Hvilke spørsmål kan vi forvente? Hvor ærlig må vi være? Hvordan kan vi beskytte dem for vonde følelser?

Tilbakemeldinger etter arrengement  «God bok» (Asker bibliotek):

«Jeg skal gi boken til svigerdatteren min og håper hun kan lese den med barnebarna mine for å fortelle om sykdommen min. Vi synes det er så vanskelig å snakke med dem og dette vil være en stor hjelp» 

«Takket dette foredraget har jeg endelig forstått hva som skjer i kroppen min og hva kreft egentlig er for noe. Hadde aldri forstått det med DNA helt, men nå får jeg veldig lyst å lese mer om genetikk.

«Forklare kreft til barn. Hvilke bilder kan vi bruke?» (1time)

Målgruppe: Helsepersonell og pedagoger

Hvilke bilder kan vi bruke for å snakke med barn om kreft?  Hvilke eksempler fra hverdagen kan vi bruke for å forklare sykdommen på en uskummel og lettforståelig måte?

Tilbakemelding foredrag til kreftsykepleiere og kreftkoordinatorer «Kreft er ikke et skummelt monster-Hvordan snakke med barn om kreft?»:

«Ved foredraget «Kreft er ikke et skummelt monster» formidler Sarah sitt budskap på en engasjerende, rørende og inspirerende måte.»

«Sarah kombinerer sine personlige historier med sin profesjonelle erfaring, hvor deltakere sitter igjen med tanker til refleksjon og gode verktøy videre i sitt virke. Tilbakemeldinger fra deltakere i etterkant var utelukkende positive. Vi anbefaler Dr. Sarah Herlofsen på det varmeste for foredrag i fremtiden.» Marianne Holst. Distriktssjef/Sykepleier, Boots Apotek HomeCare, arrangør fagdagen

«Foredraget var veldig nyttig for min jobb med barna. Fikk mange nye bilder, jeg kan bruke.  Kan anbefales på det sterkeste» Deltaker fra fagdagen

«Jeg tåler ikke! Jeg gidder ikke! » (1time)

Målgruppe: Foreldre av allergiske og ikke-allergiske barn

Mange synes det har blitt vanskelig å arrangere bursdagsselskaper eller dele ut Halloween godteri fordi barn oppleves som kresen. På den andre siden sitter foreldre av allergiske barn, som sliter med en konstant dårlig samvittighet fordi barna deres er til bry for andre. Dette foredraget hjelper de voksne å snakke om barnas allergier på en god måte. Hvordan er det å ha et allergisk barn? Må vi virkelig tilrettelegge alt? Hva kan vi gjøre for å skape en litt mindre frustrerende hverdag for begge sider? Foredraget skal hjelpe foreldre til å snakke åpent med hverandre og finne gode løsninger for sine barn.

Inspirasjon og veiledning

herosa_presentasjon_24

Å være Gründer i Norge: «Om magiske nøkler og hemmelige dører» (10min-60min)

Hvordan skaper du din egen drømmejobb? Hvilke egenskaper trenger du for å etablere din egen virksomhet? Hvordan lykkes som gründer med innvandrerbakgrunn og uten Norsk nettverk? Hva skal du gjøre når du møter en lukket dør og sitter fast med prosjektet ditt?

Les blogginnlegget om eller se presentasjonen  fra Energetics konferansen 2016

Se på intervju om innlegget mitt på åpningsdagen av til Asker næringsråd  Gruendersjanse 2019: Sarahs Gruenderinspirassjon

Trenger du en dyktig mentor, som hjelper deg å oppnå gründerdrømmen? Jeg har vært med i forskjellige mentorprogrammer som mentee og som mentor og bidrar gjerne med kunnskapene mine for å hjelpe deg til å lykkes. Ta kontakt for et uforpliktende møte via skype (15) for å bli kjent med hverandre. Send mail til sarah@herosa.org

«Hvordan gi ut din egen bok» (personlig veiledning, 1 time)

Jeg deler min erfaring som forfatter med og uten forlag. Jeg har samlet mange gylne tips til alle med en bok i magen. Hvilken vei er riktig for deg? Hvordan lykkes med å gi ut egen bok? Hvilke feller finnes på veien? Hvor kan jeg finne støtte? Hvilke nettsider kan hjelpe meg? Jeg tilbyr en aktivitetsplan med skritt for skritt guide: «fra ide til utgitt bok» og har en samling av mange nyttige adresser.

Dette er en helt ny ide: Gjerne ta kontakt for å være med i testpanelet. Jeg kan sikkert hjelpe deg videre med boken din og du kan hjelpe meg med å utvikle dette tilbudet best mulig! Send mail til sarah@herosa.org

FOTO: KUBRIX / Markus Anfinnes

Kontakt Herosa

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.