Menu

Nettsteder og støtte for kreftrammede familier

For boken «Hva er egentlig kreft?» har jeg snakket med mange familier og alle følte at de hadde behov for støtte og avlastning.

Heldigvis finnes det veldig mange mennesker og institusjoner som vil og kan hjelpe dere.

Jeg har snakket med mange familier og spurte hvor de fikk hjelp og informasjon. Her finner dere lenker til kurs, møteplasser, støttegrupper og nettsteder. Du finner litt utdypende informasjon om disse listene på blogginnlegg-Hvordan kan jeg hjelpe barnet mitt?

Kreftforeningen:

Møteplasser og grupper:

 • Vardesentere: Senter for kreftrammede og pårørende – et sted å hente krefter på flere Norske sykehus, tilbyr Treffpunt, kurs og aktiviteter til barn. Finn ditt lokale Vardesenter her
 • Montebellosenteret: Mange flotte kurs også til barnefamilier med søsken Har spesielle uker for familier med kreftrammede barn og noen uker for barn, der mor eller far er syk. De har også egen sorgsamling.
 • Aktiv mot kreft: Etablerer treningsrom på sykehusene (Pusterom), godt tilbud med treningsaktiviteter til kreftpasienter
 • Treffpunkt: Tilbud fra Kreftforeningen. Alle barn og unge mellom 6 og 16 år som har noen i familien som er syke eller har mistet noen, kan bli med på Treffpunkt. Finn ditt nærmeste Treffpunkt
 • Frivilligsentralen: Frivilligsentralen organiserer frivillige som kan utføre ulike praktiske oppgaver. Hjelp i hus og hage, matlaging og barnepass og mye mer
 • Sorggrupper: Sorggrupper.no samler noen tilbud om sorggrupper fra kommunen, lokale menigheter, Fransiskushjelpen og andre foreninger, som for eksempel Landsforeningen for uventet barnedød(LUB). Også Kreftforeningen og Barnekreftforeningen har sorggrupper. Følg med på hjemmesidene og kontakt din kommune for å finne lokale grupper.
 • Informasjon til skole: Enhver lærer og skole må være forberedt på at elever vil bli rammet av kriser som for eksempel alvorlig sykdom eller dødsfall i familien. Her får du materiell som kan hjelpe deg som lærer.
 • Landsforeningen for uventet barnedød(LUB): LUB har et landsomfattende sorgarbeid  og veldig bra informasjonsbrosjyrer til barn og voksne som kan bestilles gratis på nettsiden

Informasjon

Kreft er en sykdom som medfører store utfordringer for pasient og pårørende, og de får ofte et spesielt opplæringsbehov og må forholde seg til mange nye og kompliserte utrykk.

 • Kreftex: Kreftlex illustrerer organer, kroppsfunksjoner og sykdomsutvikling ved hjelp av 3D-grafikk, foto, tegninger og video.
 • Helsenett tema kreft: Samling av spørsmål og fakta rundt tema helse
 • Ung.no: Forum for unge for å stille anonyme spørsmål om kreft, også fint for søsken, kvalitetssikret svar
 • Store Medisinske Leksikon: Finn forklaring av medisinske ord og uttrykk

Pasientforeninger (likepersonsarbeid):


Jeg prøver å holde listene så komplette og oppdaterte som mulig. Ta gjerne kontakt hvis du vet om flere gode tilbud. Tusen takk for hjelpen!

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.

Vil du bli oppdatert om nye innlegg på bloggen-Fyll inn epostadressen din her:

[optinform]