Menu

Foredrag

Ønsker du hjelp til å snakke med barn?

Sarah Herlofsen (1)

FOREDRAG SARAH R: HERLOFSEN    Foto: KUBRIX / Markus Anfinnes

Jeg brenner for formidling av biologi og medisin. Jeg tilbyr mange spennende foredrag til barn og voksne med fokus på tema kreft og allergi.

Sarah Herlofsen foredrag til barn

Foredrag 3. trinn Hva er egentlig kreft?

Foredrag til barn:

«Kreft er ikke et skummelt monster»(45 eller 90 minutter):

Hva er egentlig kreft? Er det smittsomt? Er kreftceller slemme? Kan man dø av kreft? Hvem kan få kreft? Kan man bli frisk igjen? Hvilke spørsmål har dere om kreft?

Mål: Øke kunnskap om kreftsykdommen, forklare det med bilder, som barn kan forstå, være åpen for barnas spørsmål og behov, formidle at det finnes ingen dumme spørsmål om kreft.

«Om allergi og små hverdagshelter»(45 eller 90 minutter):

Hvordan er det å være allergisk? Hva skjer i kroppen når noen har allergi? Hvordan kan vi alle hjelpe til at det er mindre frustrerende å være allergisk?

Mål: øke kunnskap og skape et hyggelig og inkluderende miljø i klassen, hjelpe allergiske barn å snakke om sine behov uten å føle seg annerledes, hjelpe de andre barna å forstå hvordan det er å være allergisk, fremme integrering og forebygge mobbing.

Kroppen er bygget av mange byggeklosser. Når man har kreft er det en kloss som ikke passer inn

Foredrag Barneavdeling Rikshospitalet

Foredrag til voksne tema kreft:

«Hvordan snakke med barn om kreft?»-målgruppe: Foreldremøter /pensjonister (1time):

Hvordan kan vi snakke med barna våre på en god og uskummel måte?  Hvordan kan vi hjelpe barnet gjennom denne vanskelige livsfasen? Hvordan snakke med venner til barna?  Hvilke spørsmål kan vi forvente? Hvor ærlig skal vi være?

«Hvordan vi kan forvandle et monster til en blomst» Helsepersonell og pedagoger (1 time):

Hvilke bilder kan vi bruke for å snakke med barn om kreft?  Hvilke eksempler fra hverdagen kan vi bruke for å forklare sykdommen på en uskummel og lettforståelig måte?

Foredrag til voksne tema allergi:

«Jeg tåler ikke! Jeg gidder ikke! » (1time)

Mange synes det har blitt vanskelig å arrangere bursdagsselskaper eller dele ut Halloween godteri fordi barn oppleves som kresen. På den andre siden sitter foreldre av allergiske barn, som sliter med en konstant dårlig samvittighet fordi barna dems er til bry for andre. Dessverre er det et faktum at antall allergiske barn øker. Dette foredraget hjelper de voksne å snakke om barnas allergier på en god måte. Hvordan er det å ha et allergisk barn? Må vi virkelig tilrettelegge alt? Hva kan vi gjøre for å skape en litt mindre frustrerende hverdag for begge sider? Her er det et stort behov for åpen kommunikasjon i foreldregrupper. Foredraget skal poengtere noen utfordringer og meninger og hjelpe foreldre til  å snakke åpent med hverandre og finne gode løsninger for sine barn.

Profesjonelle inspirasjonsforedrag

Å være Gründer i Norge(20min-60min)

Hvordan lykkes med å skape sin egen drømmejobb? Hvilke egenskaper trenger du for å etablere en egen virksomhet? Hvordan lykkes som gruender med innvandrebakgrunn og uten Norsk nettverk?

«Hvordan gi ut din egen bok» (1 time)

Historien om min vei som indieforfatter. Hvordan lykkes med egen bok uten forlag i ryggen? Hvilke feller finnes på veien? Foredrag med praktisk bruksanvisning og mange gyldne tips til alle med en bok i magen

Herosa Sarah Herlofsen foredrag

Foredrag Energetics

Tilbakemeldinger:

Foredrag barneskole:

«Sarah snakket om kreft foran mange barneskolebarn på en trygg, direkte og kunnskapsrik måte. Alle barna fikk muligheten til å være engasjerte. Hun ga rom for at barna kunne stille mange spørsmål og hun tilpasset foredraget ut fra barnas behov underveis.»

«Etter at foredraget var ferdig kom flere av barna til Sarah med spørsmål om kreftsykdom og delte historier om egne sykdommer/operasjoner de hadde hatt. Det at så mange barn snakket om kreft foran mange andre barn ga meg et inntrykk av, at kreft er noe som mange kjenner til og har et stort behov for å prate med andre om.»

Foredrag Kreftsykepleiere og Kreftkoordinatorer «Kreft er ikke et skummelt monster-Hvordan snakke med barn om kreft?»:

 

«Ved foredraget «Kreft er ikke et skummelt monster» formidler Sarah sitt budskap på en engasjerende, rørende og inspirerende måte. Hun kombinerer sine personlige historier med sin profesjonelle erfaring, hvor deltakere sitter igjen med tanker til refleksjon og gode verktøy videre i sitt virke. Tilbakemeldinger fra deltakere i etterkant var utelukkende positive. Vi anbefaler Dr. Sarah Herlofsen på det varmeste for foredrag i fremtiden.» Marianne Holst. Distriktssjef/Sykepleier, Boots Apotek HomeCare, arrangør fagdagen

«Foredraget var veldig nyttig for min jobb med barna. Fikk mange nye bilder, jeg kan bruke.  Kan anbefales på det sterkeste» Deltaker fra fagdagen

FOTO: KUBRIX / Markus Anfinnes

 

Jeg er alltid åpen for nye prosjekter og kan skreddersy foredraget akkurat til deres behov.

Mange kommuner, skoler eller kulturelle arrangører, som f.eks. biblioteker har et eget budsjett for slike temakvelder og det er bare å melde fra om behovet deres. Det finnes også mange andre muligheter å finne støtte, som f.eks. pasientforeninger eller stipendordninger. Ta kontakt så kan jeg gjerne hjelpe dere å finne finansieringsmuligheter for et slik arrangement.

Bare ta kontakt, så kan vi finne på noe sammen:

Kontakt Herosa

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.

 

sarah herlofsen-hjelp til de vansklige spørsmålene-barnehage.no 2018

 

 

Vi har kampanjepriser på boken "Hva er egentlig kreft?" og "Allergisk"- Sjekk ut butikken