Menu

«Hva er egentlig allergi?»

Norges astma og allergi forbund(NAAF) opplyser at: «Forekomsten av astma og allergi i befolkningen øker urovekkende. Mer enn 40 % av befolkningen får allergiske reaksjoner en eller flere ganger i løpet av livet og 25 prosent av barna i Norge har, eller har hatt, astma innen fylte 16 år. 5-8% av barn sliter med matallergi.»

Hva er egentlig allergi-Herosa

Det finnes ikke god faglig informasjon som behandler tema allergi som er egnet til barn. Dette er skuffende og må forandres!

Har du erfaring med barn og allergi? Bli med på en 3 minutters spørreundersøkelse og hjelp meg å skape et fantastisk verktøy for store og små!

hva-er-egentlig-allergi-sporreundersokelse

Lenke til spørreundersøkelse: Hva er egentlig allergi?

(NB! Spørreundersøkelsen er avsluttet. Gjerne send meg deres spørsmål per epost (kontakt@herosa.org) eller som kommentar her på hjemmesiden. Fortsatt spennende å høre, hva dere synes er viktigst å få med i denne boken . All innspill og tilbakemelding er alltid hjertelig velkommen!)

For barn er det viktig å passe inn i barnegruppen og å ha en allergi kan ofte skille dem ut. Når barn er allergiske har de ofte veldig mange spørsmål om seg selv og kroppen sin. Mange føler at det er noe feil med dem. Det er veldig viktig å øke forståelsen og akseptans rundt allergi for å forebygge mobbing og øke tryggheten av rammete barn.

Min visjon er å skape en barnebok som forklarer kroppen, sykdom og biologi til barn på en fin, enkel og korrekt måte. Barn skal forstå hvorfor noen barn ikke kan være med å spise bursdagskaken på fest og at det faktisk kan være farlig for noen å knabbe et stykke sjokolade. De vil skjønne at noen kan bli syk av å kose med naboguttens pusekatt og forstå at gutten med astma ikke er lat eller svak. Han må høre på kroppen sin, som kanskje ikke klarer å løpe like langt og fort som andre. De skal lære, at det ikke er hans feil og at det finnes medisiner som kan hjelpe ham. God kommunikasjon vil hjelpe med å overvinne frustrasjon og etablere gode vaner rundt allergien. Barn skal også lære at de er forskjellige og at det er viktig å passe på hverandre.

Jeg har fått forfatterstipend fra Norsk faglitterær forfatterforening(NFF) for å skrive boken «Hva er egentlig allergi?» Sammen med NAAF vil jeg skape en bok som virkelig svarer på familiens behov og vi vil gjerne etablere et tett samarbeid med våre lesere.

hva-er-egentlig-allergi-takk-for-inspirasjon-til-barnebok

Tusen takk til alle som sendte inn spørsmål og innspill  til bokprosjektet!

Boken «Allergisk» utgis av Spartacus forlaget i mars 2019!

Vi har kampanjepriser på boken "Hva er egentlig kreft?"- Sjekk ut butikken