Menu

«Allergisk-Små helter i en verden full av farer»

Allergisk-små helter i en verden full av farer-Sarah Herlofsen

Norges astma og allergi forbund(NAAF) opplyser at: «Forekomsten av astma og allergi i befolkningen øker urovekkende. Mer enn 40 % av befolkningen får allergiske reaksjoner en eller flere ganger i løpet av livet og 25 prosent av barna i Norge har, eller har hatt, astma innen fylte 16 år. 5-8% av barn sliter med matallergi.»

Det fantes ikke god faglig informasjon som behandler tema allergi som er egnet til barn. Dette var skuffende og måtte forandres!

Derfor utviklet jeg denne barneboken sammen med mange allergiske barn, som delte sine tanker, spørsmål og frustrasjoner med meg via mange samtaler og en digital spørreundersøkelse i begynnelsen av prosjektet. En stor takk, til alle som bidro!

hva-er-egentlig-allergi-sporreundersokelse

Det som ble tydelig er at det er utrolig viktig for barn å passe inn i barnegruppen og å ha en allergi kan ofte skille dem ut. De var ofte ikke så frustrert at de ikke kunne spise spesielle ting, men slet med å være annerledes.  Mange føler at det er noe feil med dem. Det er  derfor så utrolig viktig å øke forståelsen og akseptans rundt allergi for å forebygge mobbing og øke tryggheten av allergiske barn. Denne boken skal spre kunnskap om allergi og gi en fin utgangspunkt til en åpen kommunikasjon i barnegrupper.

Boken forklarer kroppen, allergi og biologien bak på en fin, enkel og korrekt måte. Barn skal forstå hvorfor noen barn ikke kan være med å spise bursdagskaken på fest og at det faktisk kan være farlig for noen å knabbe et stykke sjokolade. De vil skjønne at noen kan bli syk av å kose med naboguttens pusekatt og forstå at gutten med astma ikke er lat eller svak. Han må høre på kroppen sin, som kanskje ikke klarer å løpe like langt og fort som andre. De skal lære, at det ikke er hans feil og at det finnes medisiner som kan hjelpe ham. God kommunikasjon vil hjelpe med å overvinne frustrasjon og etablere gode vaner rundt allergien. Barn skal også lære at de er forskjellige og at det er viktig å passe på hverandre.

Spesielt morsom er de korte tegneseriene i boken som tar oss med i kroppen og viser kaoset som oppstår når et allergen har sneket seg inn.

Jeg har fått forfatterstipend fra Norsk faglitterær forfatterforening(NFF) for å skrive denne boken  og  Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) har vært med i manusutviklingen.

Boken «Allergisk» er utgitt på Spartacus forlaget i april 2019 og er nå tilgjengelig i alle norske bokhandel.

Cover allergisk-sma-helter-i-en-verden-full-av-farer

Ønsker du en liten hilsen i boken til din personlig superhelt? Her kan du bestille signerte utgave direkte fra forlaget: Herosa butikk

Kontakt Herosa

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website. I will not give your information to anyone else.

hva-er-egentlig-allergi-takk-for-inspirasjon-til-barnebok

Tusen takk til alle som sendte inn spørsmål og innspill  til bokprosjektet!

Vi har tilbud på signerte utgaver av "Hva er egentlig kreft?" og "Allergisk" som kan bestilles direkte her i butikken.